Érettségi követelmények

Az állami oktatás szembeni egyik fő célja az lenne, hogy a tanár készítse fel a diákokat az érettségire. Így többnyire a szülők és diákok is megbíznak abban, hogy a tanár arra készíti fel a diákságot, ami az érettségi követelmény. A diákok még tapasztalatlanok, a szülők túl terheltek, a tanárok lelkesedése pedig megtörik az adminisztráció tengerében, így többnyire soha senki nem is néz utána az érettségi követelményeknek. Pedig ezek az anyagok publikusan, mindenki számára elérhetőek. Így a felkészülést ennek tudatában, ezzel összehangoltan érdemes elkezdeni. Ettől bővebb információkat ebben a cikkemben találsz: emelt informatika érettség követelményei.

Magán órák – Készülj velem!

Szerintem az emelt érettségi nagyjából felére egyedül is könnyen fel lehet készülni. A Word, Excel, Prezentáció és Grafikai feladatok mind lassan az alapműveltség részét képzik. A diákok többsége könnyedén elsajátítja ezeket az iskolában vagy az internetről.  Így ezeket csak tudatosan kell gyakorolni és egyfajta a rutinná tenni. Viszont az adatbázis kezelés, weblapszerkesztés és programozás feladatokban sok kérdés felmerülhet. Ráadásul ezek olyan tantárgyak, amikre a későbbi szakirányú tanulmányok is erősen építenek, ezért érdemes nem csak megtanulni, de megérteni, sőt megszeretni is. Ezért érdemes olyan tanárt választani, aki megmutatja mitől érdekes ez a szakma. Ha szeretnél hozzám járni, ennek lehetőségeiről itt tudsz bővebben olvasni: emelt informatika érettségi magán úton.

Ingyenes anyagok a felkészüléshez

Az interneten rengeteg anyagot találunk, ami segíthet az érettségiben való készülésben. Igyekszem én is minél több információt ingyen elérhetővé tenni, hogy könnyítsem a felkészülő diákok feladatát. Létrehoztam egy nyilvános facebook csoportot, ahol a diákok egymástól kérdezhetnek az emelt szintű infó érettségit illetően. Ezentúl YouTube-ra is feltöltöttem pár videót, ahol korábbi érettségi feladatok megoldását oldom meg, némi magyarázattal.

Fordulj hozzám bizalommal!

Hogyan kezdjünk neki? Első körben érdemes egyeztetni, hogy pontosan milyen céljaid vannak a programozással. Mire szeretnél felkészülni, mikorra, és milyen szinten jársz most. Ezt követően kitaláljuk milyen módszerrel és sebességgel tudunk haladni. Várom emailedet!

info@herfli.hu